Британската полиция е иззела над 2,5 хил. оръжия от ученици

Британската полиция е иззела над 2,5 хил. оръжия от ученици

Полицията в Англия и Уелс е иззела през последните две години от училищата над 2,5 хил. оръжия, включително самурайски мечове, брадви и пневматични пистолети.
Полицейските служители отбелязват, че около 20% от конфискуваните оръжия са ножове и саби. Най-малко 26 са пневматичните пистолети и самоделни огнестрелни оръжия.
В едно от училищата са открита полицейска палка и 38-инчов метален прът. Сред собствениците на оръжия най-малко 47 са деца на възраст под 10 години.
„Напоследък са все повече младите хора, въоръжени с ножове, и това е тревожно. За да обърнем тази тенденция, идентифицираме притежателите на незаконно оръжие и работим с търговците в рамките на национални операции, за да ограничим продажбите на оръжие на малолетни“, обяснява Алф Хичкок от Националния съвет на полицейските началници.
Според председателя на Асоциацията на училищните и колежанските директори Джеф Бъртън учебните заведения работят с полицията, за да защитят и образоват децата, а в някои от случаите в училищата дежурят полицаи. В част от училищата са поставени металдетектори и при откриване на оръжие се прилагат строги дисциплинарни мерки към ученика.

Източник:Мениджър news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder