Топ вести
Няма да има полицай във всяко село

Няма да има полицай във всяко село

Властта се отметна – няма да има полицай във всяко село. В кулоарите на парламента вътрешният министър Валентин Радев обясни по нов начин идеята – не се предвиждало физическо присъствие на униформен във всяко населено място, а да бъде наблизо и да може да реагира.
В началото на годината, още докато беше премиер в оставка, Бойко Борисов постави като приоритет сигурността в малките населени места. „Възложил съм на МВР и финансите да намерят законовата форма и да сложим по полицай във всяко село или на две села, в зависимост как са разположени“, посочи тогава Борисов.
След като спечелиха изборите и сформираха правителство, в управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти беше записано: „Полицейско присъствие във всяко населено място. Териториално преразпределяне на кадровия ресурс с цел увеличаване на униформения полицейски състав в малките и средно големите населени места”.
Днес обаче вътрешният министър Валентин Радев обясни, че няма как да има полицай във всяко населено място. „Това не означава полицай буквално във всяко населено място. Те са 50 000. Представете си още 50 000 ли да вземем или още 30 000. Трябва да има такова присъствие, но не буквално физически, а когато се наложи там да има такъв. Той трябва да бъде близо, може би в по-голямо населено място и да реагира при нужда“, обясни министърът.
От думите на Радев се разбра още, че планът за мобилните групи, които трябваше да обикалят селата, още се разработвал. Идеята била те да се отзовават, ако нещо се случи и трябва да се намесят.
Според Радев той не се отмята от думите си, защото точно така бил обяснявал вижданията си за сигурността и по време на предизборната кампания.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder