Михаил Миков и руският посланик Анатолий Макаров честваха Деня на победата в Кула

Михаил Миков и руският посланик Анатолий Макаров честваха Деня на победата в Кула

Хора от цяла Видинска област се събраха на мемориален комплекс „Катюшата“ край град Кула, за да отбележат 72-та годишнина от Победата над фашизма. По покана на Михаил Миков, председател на Инициативния комитет „Катюша – 9 май“, гости на тържествата бяха посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров, помощник-военният аташе на РФ полк. Максим Чередниченко, народните представители Николай Иванов и Цветан Топчиев, представители на руския клуб „Видин – 2002“, приятели от Сърбия и страната.

„Ние сме тук за пореден път, за да покажем, че хората от кулския край и от област Видин помнят, въпреки че годините слагат мъх върху паметните плочи. Те помнят, въпреки че идеологическите промени във времето често късат страниците от историята. Те помнят, защото уважават своята родна земя, за чиято свобода кръвта си са давали войници от Съветската армия“, заяви Миков в словото си. „Най-голямото доказателство, че ние уважаваме паметта и историята е това, че всяка година се събираме тук“, подчерта той.

Миков изрази благодарност на н. пр. посланик Макаров за специалното внимание, което обръща на традиционното тържество.

„Колкото по-далеч в миналото отива тази дата, толкова по-важно е да запазим светлата памет на героите, които се сражават срещу фашизма“, заяви Макаров в изказването си пред множеството, което се събра при кулската „Катюша“. Руският дипломат спомена, че неговият баща също е участвал във войната като артилерист. Посланик Макаров благодари на Михаил Миков за поканата и за възможността за пореден път да посети Видинска област.


Източник и снимки: БСП-Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder