Тържествено изпращане на абитуриенти в Белоградчик

Тържествено изпращане на абитуриенти в Белоградчик

Млади, радостни и красиви, с цветя и букети, абитуриентите на Белоградчик се събраха на тържествената церемония по изпращане в двора на СУ „Хр. Ботев“. Гости на тържеството бяха кметът на общината Борис Николов и Негово Високоблагоговейство свещено иконом Рафаил, който изказа благослов за успех и благополучие на зрелостниците. Присъстваха и представители на институциите, Иванка Петрова – бивш класен ръководител от прогимназиалния курс на обучение и преподавателите на випускниците, учителите им в детската градина Зоя Иванова и Венка Богдановска, както и класните им ръководители от началния курс на обучение Радостина Димитрова, Пролет Борисова и Елка Живкичова.
В словото си кметът Борис Николов приветства младите хора със завършване на средното им образование и им пожела да се развиват и израстват като успешни и отговорни личности. И каза още: „Сега съдбата ви е във вашите ръце, следвайте вашето желание с много амбиция и усърдие, защото само така ще се развивате в правилната посока. Вашите оръжия са мисълта и знанието – използвайте ги, за да постигнете желания успех!“
Директорът на училището Цецка Нешева пожела на 28-те випускници здраве и успех в зрелостните и кандидатстудентските изпити. А след това радостни и целеустремени да поемат пътя на доброто и истината, и да бъдат достойни българи.
От името Марийка Василева- началник на РУО на МОН – Видин бе прочетен Поздравителен адрес
Изключително прочувствено и изпълнено с напътствени слова и пожелания за успехи в начинанията на зрелостниците бе обръщението на класната ръководителка Виолета Младенова.
Абитуриентът Ивелин Иванов прочете прощално стихотворение, а Ивет Светославова и Моника Велкова благодариха от името на всички зрелостници.
Под звуците на училищния звънец и песента за един неразделен клас, с цветя, прегръдки и пожелания, младите хора на Белоградчик се сбогуваха с класния ръководител и учителите в родното училище.
Накрая кметът на общината Борис Николов подари за спомен на всеки абитуриент албум с архивни снимки на родния град и ги увери, че общинското ръководство ще бъде винаги насреща, за да окаже нужната помощ и да даде отговор на техните въпроси.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder