Дарение от книги получи „Библиопощата“

Дарение от книги получи „Библиопощата“

Фонд „13 века България” дари 420 книги на Центъра за обучение, изкуство и култура към Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. Дарението връчи изпълнителният директор на фонда Митко Тодоров. Той обясни, че при предишна визита във Видин от дарителския фонд разбрали за идеята за създаването на този Център и инициативата им се харесала, затова решили именно към него да бъде насочено дарението. „Нашето решение да дарим литература на този Център е, за да може той да събира деца от голямата музайка възрастови групи. Пожелавам на тази малка на пръв поглед сграда да бъде изпълнена с голямо съдържание“, сподели Митко Тодоров, като пожела на новооткрития Център да събира все повече и повече деца, за да ги откъсне от вредните навици и да възпита у тях любов към литературата, изкуството и културата.
Книгите, които Центърът получи, са на български и английски език и обхващат различни области на знанието. Центърът за обучение, изкуство и култура се сдоби с учебна литература за деца 1 – 4 клас, както и научна, включително историческа литература, предназначена за по-големи ученици. Дарението включва и цветни монографии, представящи български художници, както и част от издадените през 2016 година книги, които кандидатстваха за „Роман на годината“ за 2017 г.
Фонд „13 века България” получи акт за дарението от името на Регионалната библиотеката. След официалната церемония, гостите от Фонд „13 века България” разгледаха Центъра, като бяха впечатлени от обстановката и дизайна на стаите.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder