Задържаха българи за трафик на наркотици в Гърция

Задържаха българи за трафик на наркотици в Гърция

Полицията на Гърция разби мащабна мрежа за трафик на наркотици, ръководена от двама българи. При обиск в автомобилите и жилищата на арестуваните органите на реда открили всякакъв вид наркотични вещества. Операцията по проследяване на мрежата е продължила няколко месеца, с участие на полицията в Серес и спецчасти от отдела за борба с организираната престъпност.
Двама българи са ръководили вноса на наркотиците от България, тяхното разпространение в Гърция и са събирали приходите от продажбите.
Ръководител и организатор на мрежата е българин, който контролирал трафика от затвора, където излежава няколкогодишна присъда. С вноса и разпространението се занимавал друг българин, когото полицицейските служители арестуваха в Солун в момент на предаване на поредната пратка хероин. Намерени са и над 2 килограма хероин в тайник, намиращ се в близост до града, използван като склад от трафикантите, а също и автомат „Калашников“и пистолети.
За разпространение на наркотичните вещества са задържани 14 гърци. Тяхната дейност е достигнала дори до остров Крит.
Полицията има доказателства, че мрежата за наркотици е действала почти година.
Българите се намират в полицията в Серес под строга охрана. При тези обвинения ги очакват над 20 години затвор, коментират адвокати, запознати със случая.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder