Постановката „Ало, ало“ на сцената в Кула

Постановката „Ало, ало“ на сцената в Кула

Колоритните образи от комедийния сериал заиграха на голямата сцена в Народно читалище „Просвета-1882“ Кула. Представлението е едно от поредицата културни събития, посветени на 135-годишнината на читалището. Постановката „Ало, ало“, по сериала на Джеръми Лойд и Дейвид Крофт, е дело на самодейния театрален състав към читалището в Кула с режисьор Ирина Флорова – Капелова – директор на Видинския драматичен театър „Владимир Трендафилов“. Зажаднялата за забавления публика в Кула се смя от сърце и бурно аплодира актьорите.
След представлението режисьорът г-жа Капелова поздрави самодейците за добре свършената работа. Честити 135 – годишнината на читалището и пожела така както в миналото то е било средище на културата, да продължи и в бъдеще тази своя дейност.
Освен театралната постановка празничната програма включва вече провелия се Традиционен първоаприлски концерт, посветен на деня на шегата, с много закачливи скечове, шеговити песни и танци.
И още:
Празник посветен на 1 юни – ден на детето, който ще протече със забавни игри и награди за най-малките.
24 юни – Еньовден, отбелязва се с пресъздаване на народния обичай „бране на билки“. Народът смята, че билките на този ден имат особено лечебна сила. За това на този ден жени от Кула, облечени в народни носии, обикалят покрайнините на града и събират треви и билки. Сплитат венец от тях, след което деца и граждани минават под него за здраве и берекет.
Празненствата завършват на 30 юни с голям празничен концерт, в който ще вземат участие част от съставите на читалището: Женски народен хор „Кулчанки“ с ръководител Генчо Генчев; Танцов състав за народни танци „Кулчане“ с ръководител Радка Целова; Състав за художествено слово с ръководител Маргарита Вълчева; Танцов състав за модерни танци с ръководител Таня Тошева и Оркестър на Братя Перови.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder