Три медала за българската художествена гимнастика на Европейското първенство в Унгария

Три медала за българската художествена гимнастика на Европейското първенство в Унгария

Българските гимнастички се завръщат в София с три медала от 33-тото Европейско първенство, което се проведе в столицата на Унгария Будапеща.
Катрин Тасева спечели сребърен медал на лента, а Невяна Владинова – бронзов в същата категория. Бронз взе и анасабълът ни (Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Писова, Биляна Везирска и Бояна Гелова) в отборната надпревара.
Изключителен успех за България, въпреки тежкото състезание и огромната конкуренция нашите момичета показаха класа, смелост и вдъхновение.
„Приключи едно изключително състезание изпълнено с много емоции, перфектна организация и невероятна публика – нашата! Мария Спасова, Биляна Везирска, Биляна Писова, Бояна Гелова, Галатея Герова и резервата Лидия Василева изминаха един много дълъг път, израстнаха пред очите ми, като хора и състезатели, бяха безкрайно добронамерени да се научат и искащи да успеят. Имаха шанса да са с в отбор с Невяна Владинова и Катрин Тасева, и така да се качат на почетната стълбичка. Ансамбълът беше готов за отличие и във финала, но грешка им отреди пето място. Съжаляваме, че не успяхме да завършим по най-добрия начин, но момичетатa са малки и големите успехи пред тях предстоят“, коментира старши треньорът на ансабъла Мария Кънчева.

Източник: Economy.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder