Тръмп: Пред нас стои рядка възможност за постигане на мир между израелци и палестинци

Тръмп: Пред нас стои рядка възможност за постигане на мир между израелци и палестинци

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази убеждение при пристигането си в Израел, че е налице „рядка възможност“ за установяване на мир в Близкия изток.
„Пред нас стои рядка възможност да донесем сигурност, стабилност и мир в този регион“, каза Тръмп, след като самолетът му кацна в Тел Авив.
„Но това може да стане единствено ако работим заедно. Няма друг начин“, добави президентът на САЩ на международното летище „Бен Гурион“.
„Дано първото Ви пътуване в нашия регион се окаже исторически повратен момент по пътя към помирение и мир“, заяви Бенямин Нетаняху на церемонията по посрещането на американския глава. Доналд Тръмп добави, че Израел споделя стремежа на САЩ към постигане на мир и че страната му протяга ръка към всички свои съседи, които искат мир, включително палестинците.
„Президентът е готов да се ангажира лично“ в усилията за постигане на близкоизточен мир, каза малко по-рано, на борда на президентския самолет „Еър форс 1“, американският външен министър Рекс Тилърсън.
Тилърсън заяви, че е възможна тристранна среща между американския, израелския и палестинския лидер, но „на по-късна дата“, а не при сегашното посещение.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder