Мащабна акция за трафик на мигранти

Мащабна акция за трафик на мигранти

Специализирана прокуратура проведе мащабна акция по неутрализиране на организирана престъпна група за трафик на мигранти, проведена със съдействието на главния секретар на МВР и директора на Дирекция „Миграция“ в ДАНС.
На организиран брифинг представителят на Специализирана прокуратура обясни, че акцията е наистина мащабна, защото включва работа в много градове: Видин, Кулата, Димитровград, София, София област, Хасково, Севлиево. Мащабна я прави и работата на институциите работили по нея – Главна дирекция Национална Полиция, Главна дирекция Борба с организираната престъпност и Столична дирекция на вътрешните работи.
Добрата координация между службите имаше резултатност, установен бе трансграничен канал от Турция през България, през Сърбия и Румъния към Западна и Централна Европа. Това обясниха представителя на ДАНС Славчев и главния секретар на МВР Младен Маринов. Наблюдаващият прокурор от Спецпрокуратурата Станкова съобщи, че е извършено претърсване на 21 адреса на територията на София, Видин, Кулата и Димитровград. Задържани са 20 лица, както българи, така и чужденци, срещу шестима от тях има вече предявено обвинение.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder