Най-малко 19 загинали и около 50 ранени при експлозия на концерт в Манчестър

Най-малко 19 загинали и около 50 ранени при експлозия на концерт в Манчестър

Най-малко 19 души са загинали, а още 50 са ранени при снощния взрив на концерта на американската певица Ариана Гранде в британския град Манчестър.
Полицията съобщава, че третира случая като „терористичен инцидент“.
„До този момент е потвърдена гибелта на 19 души, а около 50 са ранените. В момента третираме случая като терористичен инцидент, докато не получим друга информация“, писа в Туитър говорител на градското полицейско управление. Броят на жертвите може да достигне десетки души, но за това било още рано да се говори.
По-рано очевидци съобщиха за голяма експлозия в „Манчестър арена“ – най-голямата покрита зала в Европа, малко след края на концерта на Гранде, когато хората вече напускали арената.
Веднага след получаването на сигнала към покритата зала се отправиха десетки полицейски коли и линейки, както и специален екип за обезвреждане на бомби. Целият околен район бе блокиран, спряно бе всякакво движение. Властите предупреждават гражданите да избягван района. Компанията, която управлява железопътната линия, минаваща близо край стадиона, информира, че е спряла движението на всички влакове по тази линия заради инцидента.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder