Задържаха българи и сириец за трафик на чужденци

Задържаха българи и сириец за трафик на чужденци

В продължание на три дни от 24-27 април 2017 г. на територията на област Бургас служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и на МВР, под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Средец, проведоха специализирана операция, насочена към пресичане на незаконно превеждане на чужди граждани през границите на България и подпомагане на пребиваването им в страната.
В резултат по случая са образувани две досъдебни производства. Задържани са шестима български граждани за срок от 72 часа. При извършените процесулно-следствени действия са намерени и иззети голям брой SIM карти, мобилни телефони, преносими компютри, 1 бр. незаконно притежавано оръжие, регистрационни табели за МПС, както и три леки автомобила.
Работата по случая продължава.
На 27 април 2017 г. на територията на градовете София и Харманли служители на ДАНС и на МВР, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, проведоха специализирана операция, насочена към пресичане на дейността на организирана престъпна група за незаконно превеждане на чужди граждани през територията на страната ни.
По случая е образувано досъдебно производство. Задържани за срок от 72 часа са 3 лица – един български гражданин и двама сирийци. Единият сирийски гражданин, който е ръководител на групата, е със статут на бежанец, а другият е с хуманитарен статут. При извършените процесулно-следствени действия са открити и иззети мобилни телефони, SIM карти, преносими компютри, документи за финансови преводи, чужди документи за самоличност и други доказателства за престъпната дейност на лицата.
На 29 април Специализираният наказателен съд е наложил на тримата мярка за неотклонение „Задържане под стража”.
Работата по случая продължава.
Операциите са част от съвместните действия на правоохранителните органи за разкриване и пресичане на дейности по незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през територията на Република България.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder