Мей: Великобритания обявява най-високо ниво на терористична заплаха

Мей: Великобритания обявява най-високо ниво на терористична заплаха

Великобритания увеличава нивото на терористична заплаха до най-високото – „критично“, съобщи премиерът Тереза Мей след ново заседание по сигурността на щаба „Кобра“.

Това означава, че ново терористично нападение е „вероятено“ или „предстоящо“.

„Промяната на нивото на опасност означава, че ще има допълнителни ресурси и помощ за работата на полицията, за да ни защитават“, заяви британският премиер.

Военни ще помагат на органите на реда. Те ще присъстват на прояви, където се събират повече хора, като концерти и спортни срещи. По обществените места ще има повече патрулиращи тежковъоръжени полицаи.

Мярката дойде след като разследващите не можаха да потвърдят, че атентаторът от Манчестър е действал сам. Те не изключват зад атентата да стои организирана терористична мрежа.

Взривът стана около 22:35 ч. местно време (1:35 ч. наше време) във фоайето на зала „Манчестър арена“ в края на концерта на американската поп певица Ариана Гранде.

При атаката загинаха 22-ма души, а близо 60 бяха ранени. Сред жертвите има и деца, най-малкото от които е на 8 години.
Групировката „Ислямска държава“ пое отговорност.

Стана ясно и името на атентатора – Салман Абеди Той е роден през 1994 г., а родителите му са либийци, избягали от режима на Муамар Кадафи. Живял е със семейството си на 5 км от зала „Манчестър арена“ където взриви мощната бомба.

Хиляди граждани се събраха в центъра на Манчестър, за да отдадат почит на жертвите. За минута градът потъна в тишина.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder