Топ вести
Денят на безследно изчезналите деца

Денят на безследно изчезналите деца

Днес е Денят на безследно изчезналите деца. Отбелязва се от 2003 година предимно в страните от Европейския съюз по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата, жертви на сексуално насилие. От 2007 година Европейската комисия резервира номер 116000 като общ номер за гореща телефонна линия за съобщаване за изчезнали деца на цялата територия на EС и призова държавите членки да извършат необходимата подготовка и да го приведат в действие.
За пръв път през 2010 година България се включи в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.
Всяка година в България полицията работи по случаи на изчезнали деца. Повечето се разрешават до няколко часа или дни, но има и такива, в които с години няма следи от детето. В някои случаи се оказва, че става въпрос за сърдито или уплашено дете, в други – за безследно изчезнало дете. Според полицаите е много важно родителите да не спестяват нищо от истината за случилото се, защото често отговорът къде е детето е именно в семейството, поведението и средата. При издирването се случва да няма резултат с години. Разследващите и досега работят по казуси отпреди 20 години.
От полицията съветват родителите – ако изчезне детето ви, обадете се веднага на полицията, за да се работи по горещи следи. Като превенция трябва са се говори повече с децата, родителите трябва да се интересуват къде ходи и с кого. Да се избягват крайни конфликти. При разследването да не се крият никакви данни или особености на изчезналото дете, за да не попречите на издирването. И разбира се задължително трябва да имат снимка и добро описание с какви дрехи е било облечено детето и какви са му отличителните белези.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder