Вижте носителите на „Аскеер“ 2017

Вижте носителите на „Аскеер“ 2017

Драматургът Константин Илиев получи наградата „Аскеер“ за цялостно творчество в края на церемонията снощи в театър „Българска армия“.
Театралните награди бяха раздадени в 11 категории. Рекордьор по номинации беше Народният театър – в девет категории.
Статуетката за на-добър актьор в главна мъжка роля беше присъдена на Свежен Младенов за ролята му на поп Кръстьо във „Великденско вино“ от Константин Илиев (Общински културен институт Театър „Възраждане“).
Меглена Караламбова е най-добра актриса във водеща женска роля – за образа на Майката в „Разговори с мама“ по Сантяго Овес от Жорди Галсеран, която се играе в Театър 199 „Валентин Стойчев“.
За режисьор на година бе определена Диана Добрева за спектакъла „Вълци“.
„Аскеер“-ът за съвременна българска драматургия отида при Николай Гундеров за пиесата му „Пробен срок“.
Отличието за най-добро представление е за Младежкия театър – за спектакъла „Еквус“ от Питър Шафър, постановка на Стайко Мурджев.
Призът за изгряваща звезда си разделиха трима актьори – Боян Крачолов, Димитър Крумов и Иван Николов, за играта им в „Това НЕ Е Хамлет“ на Театрална работилница „Сфумато“.
Ивана Папазова от Пловдивския театър получи статуетката за поддържаща женска роля за образа на Икония във „Вълци“ по „Трънски разкази“ от Петър Делчев.
Йордан Ръсин бе отличен за второстепенна мъжка роля за Телегин във „Вуйчо Ваньо“ от Антон Чехов, постановка на Григор Антонов, Театър „Възраждане“.
Свила Величкова получи признанието за костюмите, създадени от нея за „Малката морска сирена“ от Катрин Ан по приказката „Малката русалка“ от Андерсен, представяна в Театър „София“. Величкова получи и втори „Аскеер” – за сценографията на същия спектакъл.
Статуетката за театрална музика отиде у Петя Диманова за „Вълци“ на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив.

Източник: Мениджър news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder