17-ти арестуван за атентата в Манчестър

17-ти арестуван за атентата в Манчестър

Досега във връзка с нападението, отнело живота на 22 души, бяха арестувани 16 души, 14 от тях остават под стража. Двама бяха пуснати, без да им повдигнати обвинения. Полицията смята, че терористът, взривил се в края на концерта на американската певица Ариана Гранде, е бил част от терористична мрежа.
Тази сутрин полицията в британския град Шоръм бай си е арестувала 23-годишен мъж, заподозрян във връзка с атентата, извършен миналата седмица на попконцерт в Манчестър, съобщи ДПА. Извършват се и обиски в района на Манчестър и Чешър.
Британската служба за сигурност МИ-5 започна разследване на това как се е водило наблюдението на камикадзето Салман Абеди, съобщи Би Би Си. Източник от правителството призна, че службата за сигурност е проучвала информация терориста, преди той да извърши нападението и че МИ-5 три пъти е получавала предупреждения за екстремистките му възгледи. Още преди пет години познати на Абеди са казали на властите, че той подкрепя екстремизма и насилието. Според службата за сигурност Абеди спадал към групата хора, за които трябва да се прецени дали представляват опасност.
Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder