Подготовката на обществените поръчки за капиталовите ремонти във Видин е на финала

Подготовката на обществените поръчки за капиталовите ремонти във Видин е на финала

Програмата за капиталови разходи на Община Видин за 2017 година е за общо 3 млн. лв. – средства, предоставени като целева субсидия на Община Видин от републиканския бюджет за текущи и основни ремонти по общинската улична и четвъртокласна пътна мрежа, както и по сгради общинска собственост. На пресконференция днес, 30 май, заместник-кметът на община Видин Цветан Асенов съобщи, че подготовката за обявяване на процедурите за избор на изпълнител на обектите, включени в капиталовата програма, е на финалната права.
По отношение на пътните ремонти, в капиталовата програма са предвидени общо около 700 хил. лв. за ремонт на улици и пътища от четвъртокласната пътна мрежа, както и над 230 хил. лв. за асфалтиране на междублокови пространства. „Останалата дейност, относно асфалтирането на улици, включва ул. „Редута“, ул. „Любен Порчелов“, ул. „Михаил III Шишман“, ул. „Андрей Попниколов“, ж.к. „Христо Ботев“, ж.к. „Баба Тонка“, ж.к. „Гео Милев“, ж.к. „Бонония“, ж.к. „Панония“, ж.к. „Крум Бъчваров“, ж.к. „Химик“, ж.к. „Вида“, както и пътища от четвъртокласната пътна мрежа. Процедурата в момента се сглобява, поради малко по-специфичното техническо задание. Надяваме се до няколко дена да бъде обявена и да стартираме събирането на оферти за избор на изпълнител“, обясни заместник-кметът.
Той сподели, че очаква до десетина дни да бъде обявена и поръчката за основен ремонт на общински сгради. Сред най-значимите ремонти тук са: 200 хил. лв. за ремонт на ученическото общежитие; 335 хил. лв. за ремонт на Гребната база; 150 хил. лв. за ремонт на отоплителната инсталация на ГПЧЕ „Йордан Радичков“; 150 хил. лв. за ремонт на общински сгради в населените места на общината (предимно кметства) и още около 200 хил. лв. за ремонти по други общински сгради и училища.
„В ход е аварийният ремонт на уличната мрежа в град Видин и в населените места на общината и на общински пътища, за което са предвидени около 180 хил. лв., включително около 25 хил. лв. за възстановяване на маркировка и знаково стопанство“, посочи още инж. Цветан Асенов.

Екип: „Видин Вест“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder