Топ вести
Продължава делото за разпространение на радикален ислям в Пловдивския съд

Продължава делото за разпространение на радикален ислям в Пловдивския съд

Делото срещу Ахмед Муса и останалите имами за разпространение на радикален ислям продължава отново в Пловдивския апелативен съд.
По повдигнатите спрямо подсъдимия Муса обвинения, магистратите му наложиха общо наказание две години лишаване от свобода, а неговите съучастници бяха освободени от наказателна отговорност и им беше наложено административно наказание.
През юли месец м.г. Върховният касационен съд отмени присъдата на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане.
В първото заседание съдът назначи съдебно-техническа, както и комплексна тюркологична, арабистка и теологическа експертиза, която да констатира различията в ислямската религия и същността на религиозните учения ханефизам, салафизам и уахабизам.
Към настоящия момент не са посочени вещи лица, които да бъдат включени в състава на експертизата от съответните университети и БАН.
По изрично заявление на подсъдимия Муса, че не желае да се яви в съдебно заседание, тъй като присъствието му не е задължително, същият няма да бъде приведен от затвора в Пазарджик.

Източник Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder