Топ вести
Безработицата в област Видин намалява

Безработицата в област Видин намалява

„Безработицата в област Видин е 18,15%“ – съобщи Петър Петров – началник отдел „Активна политика на пазара на труда“ в Дирекция „Бюро по труда“ – Видин на проведената пресконференция на институциите в рамките на Министерство на труда и социалната политика.
Той представи данните за безработицата на национално и регионално ниво за месец Април 2017 година.
„През месец април 2017 година общия брой на регистрираните безработни в област Видин е 6865. В сравнение с предходния месец, броят им е намлял с 214 лица.“ – обяви Петър Петров.
„Общият брой на безработните в Дирекция „Бюро по труда“ – Видин е 3575, от които 393 са младежи до 29 години.“ – добавя г-н Петров.
На пресконференцията Надежда Симеонова, изпълняваща длъжността директор на Дирекция „Инспекция по Труда“- Видин, представи резултатите от инспекционната дейност за месец Април 2017 година. „Извършените проверки в малки и средни предприятия от служителите на Д „Инспекция по труда“ – Видин през месец Април 2017 година са общо 74 броя.“ – обяви г-жа Симеонова. „При проверките са разкрити 304 нарушения на трудовото законодателство. 47% от тях са свързани с нормите, регулиращи трудовите правоотношения, а 53% са нарушения на нормите, свързани със здравословните и безопасни условия на труд.“, съобщава още в доклада си Надежда Симеонова.
Венцислав Боянов, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Видин, представи отчет за дейността на своят ресор за месец Април 2017 година, но преди това разказа обстойно за Постановление №78 от 21 април 2017 година за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД).
„През месец Април 2017 година по ЗСПД в област Видин са подпомогнати 6544 случая за 641 584 лв. Отпуснатите еднократни помощи за бременност са 17, на стойност 2 550 лв., а тези за раждане на дете са 42 случая за 13600 лв.“ съобщава г-н Боянов

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder