Искат оставката на Димитър Главчев

Искат оставката на Димитър Главчев

ПГ на „БСП за България“ внася искане за оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев за „системно превишаване на правата и системно неизпълнение на задълженията“.
Това обяви председателят на Групата и на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, на който присъства цялата парламентарна група на левицата.
Днес внасяме изискваните подписи (една трета от народните представители) за оставка на г-н Главчев, който грубо нарушава Правилника за работа на Народното събрание, не си изпълнява задълженията и е проводник на езика на омразата, разделението и скандалите, които ПП ГЕРБ налагат в обществото, отбеляза Корнелия Нинова.
Тя отбеляза, че парламентът не работи вече шеста седмица и има заседания от по 23 минути.
„Това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма. В същото време законите, които ние внасяме, не се гледат нито в комисии, нито в зала, по това време ПП ГЕРБ чете декларации, пълни с омраза конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ“, коментира Нинова.
Лидерът на БСП отбеляза още, че председателят на Народното събрание Димитър Главчев не взима отношение, когато народни представители от политическата партия, която представлява, отправят лични нападки, оскърбителни думи, жестове или заплахи против когото и да било, думи, които увреждат доброто име.
Днес от трибуната на парламента прозвучаха думи като „безродници“, „убийци“, „кръв“, с този език в 21 в. в българския парламент омраза и разделение се насажда от ПП ГЕРБ, коментира Корнелия Нинова. Според нея това е отношение не само към БСП и коалиция „БСП за България“, а към един милион българи, които депутатите от левицата представляват в парламента.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder