Планират се редица ремонти на улици и пътища във Видинско

Планират се редица ремонти на улици и пътища във Видинско

На провело се днес заседание на Областната комисия за безопасност на движението беше представена информация за планираните ремонти по републиканската пътна мрежа в област Видин и по общинските пътища. На заседанието стана ясно, че за поддържане на републиканската пътна мрежа в област Видин за периода април – октомври 2017 Областно пътно управление – Видин (ОПУ) разполага с 1 230 340 лв. с ДДС. От тях близо 640 хил. лв. ще бъдат за ремонт на асфалтови настилки (машинно и ръчно изкърпване), а 188 хил. лв. са предвидени за изкърпване с модифициран битум и фракция под налягане.
„Подготвили сме и сме представили в Агенция „Пътна инфраструктура“ предложения за включване на обекти през 2017 година за превантивен ремонт. Това ще са път II-14 „Видин – Кула – Връшка чука“ от км 0 до км 30+240 и път III-114 „Лом – Сталийска махала – Дондуково – Дреновец – Ружинци“, до път Е79, от км 22 до км 43+066. Очакваме обектите да бъдат включени за ремонт с постановление на Министерския съвет. Индикативната стойност, която сме предвидили за тези превантивни ремонти, е за път II-14 – 15 млн. лв. и за път II-114 – 8 млн. лв.“, информира инж. Цветозар Цанков, експерт в ОПУ – Видин. Той припомни, че преди дни в Агенция „Пътна инфраструктура“ беше обявена процедура за избор на изпълнител и за възстановяване на пропадналия участък на пътя „Видин – Кула – Връшка чука“.
Представителят на ОПУ – Видин съобщи, че от началото на месец юни по цялата третокласна пътна мрежа ще започне студено изкърпване на пътните настилки с полимермодифицирана битумна емулсия и фракция под налягане, машинно подравняване на банкети, изкърпване на дупки и деформации. Ще започне и полагане на хоризонтална пътна маркировка по участъка на Е79 от км 61+400 до км 73+500 и по всички второкласни пътища на територията на област Видин, както и ще продължи дейността по възстановяване на повредени еластични огради и на знаковото стопанство.
Информация за предстоящите ремонти представиха и представители на общини. В община Брегово ще се извършат ремонти на улици в четири населени места – Брегово, Гъмзово, Ракитиница, Косово, за общо 24 000 лв. Около 75 хил. лв. са предвидени в бюджета на Община Грамада за пътни ремонти. В Димово са планирани за тази година 75 хил. лв. за ремонт на тротоари, за ремонт на четвъртокласна пътна мрежа – 569 хил. лв., за ремонт на асфалтови настилки – 157 хил. лв., включително са заложени средства за асфалтиране на пътя до пещера Венеца. „Предвидени са и ремонти и рехабилитации на съществуващи улици и тротоари в населените места, финансирани от Европейския съюз. Сумата е доста голяма, 1 900 000 лв., които тепърва ще бъдат описани в какво ще бъдат влагани, но са спечелени“, съобщи Николай Николов, представител на Община Димово.
В община Ново село, освен текущите дейности по поддържането на хоризонталната и вертикалната пътна маркировка, баластриране на улици и почистване на шахти и на растителността покрай пътищата, от голямо значение за пътната безопасност в населените места ще е поставянето на ново енергоспестяващо осветление, чието монтиране е съобразено с по-невралгичните места в селата. Припомняме, че миналата година Община Ново село получи от Правителството целева субсидия в размер на 500 хил. лв. именно за цялостна подмяна на осветлението в населените места.
В Ружинци, също с целева държавна субсидия, ще бъде направен основен ремонт на уличната мрежа в селата Дреновец и Ружинци, на стойност 300 хил. лв. Предвиден е и основен ремонт на няколко общински пътя, като най-значим е ремонтът на отклонението за с. Гюргич, на стойност 130 хил. лв.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder