Топ вести
В Белоградчик отбелязаха Световния ден без тютюнев дим

В Белоградчик отбелязаха Световния ден без тютюнев дим

По покана на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Белоградчик в Младежкия дом се проведе среща с участието на Красимира Елисеева – председател на Общинския съвет по наркотичните вещества – Видин, психолози, доброволци от Младежкия съвет по наркотичните вещества и ученици от прогимназиалните класове на СУ „Христо Ботев“.
Представени биха мултимедийни презентации по темите за вредата от употребата на енергийните напитки и хранителните добавки. В световния ден за борбата с тютюнопушенето бе поставен акцент за вредата от никотина върху човешкия организъм. В хода на ролевите игри доброволците задаваха множество въпроси към учениците като провокираха техния интерес по разглежданите теми. Наградата за всеки верен отговор бе тематичен сувенир.
Според психолога на Младежкия съвет даването на нови знания на подрастващите е основната цел, която се поставя при провеждане на кампанийте по превенция на зависимостите. Ползата от срещите, обаче, е взаимна, както за учениците, така и за техните връстници – доброволците.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder