Владимир Путин: Няма никакви доказателства, че Асад е използвал химическо оръжие

Владимир Путин: Няма никакви доказателства, че Асад е използвал химическо оръжие

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че няма никакви доказателства, че правителството на Сирия начело с президента Башар Асад е използвало химическо оръжие по време на гражданската война в страната.
„След като събитието, свързано с химическото оръжие, се случи, ние предложихме на нашите партньори от САЩ и на всички, които смятат това за целесъобразно, да проведат инспекция на летището, от което уж са излетели самолетите, използвали химическото оръжие“, отбеяза Путин. Президента на Русия напомни, че всички са отказали да се проведе проверка, а също така и не са изследвали мястото, по което предполагаемо е бил нанесен въздушният удар с употреба на химическо оръжие.
„Според мен това бе направено само с една цел – да се обясни, защо спрямо Башар Асад трябва да се използват допълнителни мерки за въздействие, в това число и от военен характер. Това е всичко. Няма никакви доказателства за това, че Асад е използвал химическо оръжие. Според нашето дълбоко убеждение това е просто провокация. Башар Асад не е използвал такива оръжия“, подчерта руския президент.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder