Топ вести
Георгиев: Ситуацията в Кабул започва да се нормализира

Георгиев: Ситуацията в Кабул започва да се нормализира

Ситуацията в Кабул лека полека започва да се нормализира. Това каза заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Вчера мощна експлозия избухна в близост до българското посолство там, като пострада сградата на нашата мисия. „Имало е изпочупени прозорци, паднали тавани и разбира се вътре е пострадало имуществото”, поясни Георгиев. Той добави, че нашият парцел е разделен между българската сграда и тази на Великобритания, като още вчера е започнала оценката на щетите, за да се възстановят възможно най-бързо. „Поддържаме връзка с колегите ни там, те се справят много добре. Сработили са всички механизми за кризисна ситуация”, категоричен е Георгиев.
Взривът е станал в т.нар. „дипломатически квартал” на Кабул, който е обявен за зелена зона – добре охранявано място, където би трябвало да не се случват атентати. „Проблемът на тероризма е, че това е един враг, който няма лице. Неговата идентификация е трудна и сложна като процес. Охраната в зелената зона е много по-интензивна, отколкото на всички останали места”, обясни Георг Георгиев и допълни, че вече нито една точка на света не е достатъчно безопасна.
„Обстановката в Кабул е такава, каквато я познаваме – много напрегната, политически нестабилна, такава, каквато предполага случването на такива атаки”, каза още зам.-министърът. „Със сигурност това е бойното ми кръщение. Афганистан попада пряко в един от ресорите ми и това е първият голям инцидент, в който има засегната и българска територия”, поясни Георгиев.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder