Ще отнемат книжките на шофьори с неплатени глоби

Ще отнемат книжките на шофьори с неплатени глоби

Пътна полиция ще отнема временно книжките на шофьори, които имат влезли в сила и неплатени актове. Те ще бъдат връщани, когато водачите си изплатят задължението към страната. Това е една от мерките, които вътрешното министерство ще предложи за справяне с несъбираемостта на глобите, която е част от големия проблем с катастрофите и жертвите на пътя.
На някои места подобни мерки вече са в сила каза главният секретар на вътрешното министерство главен комисар Младен Маринов. Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов определи, че сред спешните мерки, които МВР предстои да вземе за войната по пътищата, е обвързване на заплащането на глобите с административните услуги у нас. Освен това МВР прилага и една друга мярка. Ако водачът има влязла в сила глоба и бъде спрян за проверка, книжката му да се взима на място от пътните полицаи. МВР предвижда при възможност да сложи патрулен автомобил пред почти всяко училище, с цел по­малко произшествия в районите около училищата. 219 души са загинали от началото на годината до момента у нас, а от ведомството обясниха, че през миналата 2016 година по пътищата са загинали 36 деца. Над 2500 табели на превозни средства са снети от пътните полицаи за първите месеци на 2017 година. Над 1000 от тях са заради шофиране при неправоспособност. Вътрешният министър Валентин Радев каза, че с изненада разбрал, че не се преподава безопасността по пътя в училище. „Няма хорариум за това, има за военна дисциплина, но няма за катастрофите“, подчерта Валентин Радев.
Началникът на „Пътна полиция“ Бойко Райновски съобщи, че след последните изменения в Закона за движение по пътищата, КАТ е свалил над 2 500 регистрационни табели заради най-тежките нарушения на пътя – шофиране след алкохол, наркотици или от неправоспособен водач.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder