Топ вести
Владимир Путин: Руската държава не се занимава с хакерство

Владимир Путин: Руската държава не се занимава с хакерство

Руската държава никога не се е занимавала с хакерство, заяви руският президент Владимир Путин.
В отговор на въпрос той допусна, че някои индивидуални „патриотично настроени“ хакери биха могли да предприемат някакви кибератаки на фона на сегашните изострени отношения на Русия със Запада, но бе категоричен, че „ние не се занимаваме с това на държавно равнище“. „Точно обратното, ние се борим с това явление“, подчерта президентът на Русия. По думите му „никакви хакери не могат да окажат влияние върху избирателни кампании в която и да е страна в Европа, Азия или Америка“.
Срещата се състоя в рамките на започналия днес в града на Нева Петербургски международен икономически форум и фактически с нея започна и участието на руския президент в него.
Говорейки за санкциите срещу Русия, Владимир Путин предупреди, че никакви опити за сдържане на Русия няма да успеят и че санкциите имат „нулев ефект“. Без да назовава конкретни страни, Путин каза, че Русия е изправена пред опити да бъдат накърнени нейните законни интереси и изрази надежда, че русофобските настроения в света няма да бъдат безкрайни и че светът ще осъзнае тяхната контрапродуктивност. Те „нанасят определена вреда и на нас, но и на тези, които инициират тази политика. Според мене това осъзнаване вече тече и ние съвсем ясно виждаме определени изменения на ситуацията към по-добро. Надявам се тази тенденция да се запази“, отбеляза президента.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder