Топ вести
България може само да спечели от присъединяването към еврозоната

България може само да спечели от присъединяването към еврозоната

От присъединяването към еврозоната България категорично може само да спечели. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на представянето на Специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017. „Голяма част от държавите членки, които се присъединиха, го направиха при един много висок процент на сближаване. На мен ми се иска, осъзнавайки, че само номиналните критерии не са достатъчни, да водим дискусия с политиците в Европа дали засилването и разширяването на еврозоната не трябва да бъде поставено като приоритет на фона на глобалните процеси в света“, заяви Горанов. По думите му ще продължат консултациите за това както с комисията, така и с Европейската централна банка, така и с големите държави.
„От присъединяването към еврозоната България категорично може само да спечели“, добави финансовият министър. Той бе категоричен, че ще поддържат тази теза и ще се стремят да убеждават българските партньори, че имаме още много път, но влизането в еврозоната би било добре.
„В моя сектор мога да се пиша отличник. За част от дисбалансите не е важна само финансовата част. Напълно споделям, че пътят, който извървяхме през последните две години за стабилизиране на банковия сектор, е изминат до голяма степен. Отчитаме балансиран бюджет по европейската методология с огромен излишък по националната такава. Структурният баланс се подобри“, коментира Горанов.

Източник: ФокусНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder