Топ вести
Джъстин Трюдо разочарован от оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата

Джъстин Трюдо разочарован от оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо е разговарял с държавния глава Доналд Тръмп и е изразил разочарованието си от оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата. „Ние сме дълбоко разочаровани, че федералното правителство на САЩ реши да се оттегли от Парижкото споразумение, подчерта канадския министър.
„Канада е непоколебима в своя ангажимент да се бори с климатичните промени и да подкрепя чистия икономически растеж. Канадците знаят, че ние трябва да предприемем решителни и съвместни действия, за да се справим с многото трудности на променящия се климат“, добава Джъстин Трюдо. От своят страна премиера на Великобритания Тереза Мей каза, че Парижкото споразумение за климата защитава „просперитета и сигурността на бъдещите поколения“. Тереза Мей направи този коментар, след като САЩ обявиха, че напускат историческата сделка
„Парижкото споразумение осигурява правилната глобална рамка за защита на просперитета и сигурността на бъдещите поколения, като същевременно запазва енергията достъпна и сигурна за нашите граждани и бизнеса“, е отбелязала Мей по време на телефонен разговор с Доналд Тръмп.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder