Махат знаците за камери по пътищата

Махат знаците за камери по пътищата

Край на знаците, които ни предупреждават за камери по пътищата. Депутати от ГЕРБ внесоха в парламента промени в Закона за движение по пътищата, които премахват предупредителените знаци.
Промените ще решат няколко проблеми, обясни народният представител Станислав Иванов. Те са насочени към тестването на водачите за алкохол и наркотични вещества, както и присъствието на контролиращите органи на мястото, където се заснема движението с мобилни камери, както и наличието на знаци, предупреждаващи за камери. В събота на среща с премиера Бойко Борисов бяха обсъдени мерки срещу „войната“ по пътищата. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев отбеляза, че е крайно време да се премахнат предупредителните табели за камери по пътищата.
В кулоарите на парламента Радев отбеляза, че не се притеснява от протести на шофьори срещу предложените промени в закона за движени по пътищата. „Експерти сравняват периодите преди и след поставяне на предупредителните знаци. Оказва се, че по-добре е да ги няма. Такова ни е обществото-има нужда от изненади“, обясни министърът и изрази надежда промяната да дисциплинира водачите.
Според данни на статистиката, върху които ГЕРБ се опират за част от поправките, от 21 януари тази година досега са установени над 9000 случая на водачи с невалидни шофьорски книжки или изобщо без документ за правоспособност за МПС. Само в 10 на сто от случаите шофьорите са и собственици на автомобилите. Ето защо се налагало и въвеждането на съответна санкция – собственици, предоставили колата си на нередовни водачи или на такива, употребили алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда и/или наркотици, да остават без регистрация на автомобила от 6 месеца до една година. Трябва да се актуализира и списъкът с наркотични вещества в наредбата, смятат от ГЕРБ.

Източник ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder