Топ вести
Традиционният събор в Кошава започна (Видео)

Традиционният събор в Кошава започна (Видео)

На сцената ще се изявят около 200 човека от десетки състави от България, Сърбия и Румъния.Всеки от съставите ще покаже изпълнение от традиционния фолклор на региона от който идва.

След години скромно посрещане на празника на селото заради липсата на средства, този път традиционния за с. Кошава събор „Свети дух“, се провежда като истинско събитие. А за целта кмета е подготвил богата фолклорна програма, традиционни ястия и много настроение .
Много добре знаеш, че не се организира лесно.Всичко това го движа аз, с помоща на всички тези жени от самодейните състави, но ако не са тези спонсори, нямаше да се справя,“ коментира пред камерата на „Видин Вест“ кмета на с. Кошава Венелин Венелинов.
А спонсорите, местна власт, местни политици и бизнес се обединили и направили празненството факт.
„Благодарение на спонсорите, на кмета на община Видин за сцената и още много, успяхме да направим нещо наистина хубаво,“ коментира още кметът.

А „Свети дух“ стартира с приветствие и тържествен водосвет от Белоградчишки Епископ Поликарп“. Празника съвпада с християнския „Педесетница“ – или 50 дни от възкресението на Христос .
Искам да Ви пожелая от името на негово Високо Преосвещенство – Видински Митрополит Дометиан и от мое име, бог по своята велика милост и снизхождение, да дари всеки един от Вас със здраве, благоденствие и духовен мир,
“ приветства Белоградчишки Епископ Поликарп.
А в празничната програма празно няма. И двата дни са изпълнени с много фолклор, обичаи, веселие, от рано сутрин, до малките часове на нощта.

Екип: „Видин Вест“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder