Изложба на детски рисунки „Европа през погледа на децата“

Изложба на детски рисунки „Европа през погледа на децата“

По повод 1 юни – деня на детето се проведе официалното откриване на изложба на детски рисунки „Европа през погледа на децата“. Събитието е организирано от Европейски информационен център „Европа Директно – Видин“. Те споделиха,че
целта на конкурса е да се открие Европа през погледа на децата и да се насърчи приобщаването на български ученици към европейската идея. Като за тях най-важно е в рисунките да се вижда представата на децата за европейските страни и за европейското многообразие. Точно от тук идва и мотото на конкурса: „Единни в многообразието“.
Изложбата бе открита в сградата на Държавна филхармония – Видин. В нея участваха 55 ученици от гр. Видин и областта на възраст между 9 и 14 г.
По време на събитието бяха раздадени награди на класираните на първо, второ и трето място участници в конкурса за детска рисунка от страна на членовете на журито.
Първо място взе рисунката на Антония Каменова на 12 години от СУ „Любен Каравелов. С почетното второ място бе награден Людмил Кацанов от VI клас в ОУ „Св. Климент Охрдиски“, а бронзов медалист е Мирела Петрова на 12 години от СУ „П. Р. Славейков“. Журите присъди и една специална награда на Яна Свиленова, VI клас в СУ „П. Р. Славейков“.

 

Специална награда - Антония КаменоваПърва награда – Антония Каменова

Второ място - Людмил Кацанов

Второ място – Людмил Кацанов

Трето място - Мирела Петрова

Трето място – Мирела Петрова

Първо място - Яна Свиленова

Специална награда- Яна Свиленова

Конкурсът се организира съвместно с информационен център „Европа Директно-Буковина, Сучава“ – Румъния. На изложбата бяха представени творби на деца от Румъния и от други държави-членки на Европейския съюз, участвали в конкурса.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder