Боян Чуков: 6% от джамиите във Великобритания бълват радикални ислямисти

Боян Чуков: 6% от джамиите във Великобритания бълват радикални ислямисти

Във Великобритания 6% от джамиите се контролират от уахабитите, които бълват радикални ислямисти. Това каза анализаторът Боян Чуков.
През последните години са затворени 500 църкви и са построени 400 джамии на територията на Великобритания, отбеляза той.
Водещи юристи казват, че трябва правото трябва да се промени и трябва да бъдат вкарани елементи от шериата. Цялата обстановка в страната генерира и подготвя подобни хора, смята Чуков.
„Един овчар от Пакистан, който е дошъл в Лондон и отишъл в една от тези джамии, контролирани от уахабитите, след 2-3 г. е готов воин на Аллаха да се жертва. Те се индоктринират”, отбеляза Боян Чуков.
„Идеята е, че искат да живеят по-добре, но да се спазват техните правила”, каза бившият секретар на МВР Николай Радулов. „Не се знае колко са незаконните медресета в лондонските квартали, които по същия начин индоктринират посещаващите ги”, каза анализаторът. Според Чуков става дума за криворазбран либерализъм.
„Още по време на Студената война големите глобални фактори използваха радикалните ислямисти за решаване на своите геостратегически задачи. По този начин беше създадена „Ал Кайда” и много други терористични организации. След падането на Берлинската стена всичко това се разчупи, тези парчета бяха сглобени отново и се ползват с абсолютно същата цел”, каза още Боян Чуков.
Само двама от световните лидери – Доналд Тръмп и Владимир Путин, искат да изтрият глобалния тероризъм от лицето на земята, всички останали дават уклончиви отговори, коментира той.
Радулов прогнозира, че вълната от терористични атаки ще продължи дълго. „Съществуват механизми това да се спре, но тези механизми по различни причини бяха унищожени след падането на Желязната завеса. Единственият начин да знаем какво замислят тези хора е ако имаме информационни източници близо до тях, обучени да разпознават признаците”, отбеляза той.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder