Български студенти разбиха САЩ и Русия

Български студенти разбиха САЩ и Русия

Българските студенти по право Ивайло Икономов и Георги Еленков спечелиха състезание по медиация и преговори на Виенския център по международен търговски арбитраж (VIAC). Първото място на младите българи, студенти на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, било отвоювано след победи над отбори от Бразилия, Индия, Русия и Полша, а на финала нашите момчета се наложиха над американския отбор на SUNY Buffalo University.
Под ръководство на адвокат Дима Александрова, Икономов (IV. курс – „Право“) и Еленков (II. Курс – „Право”), успяха да преминат всички кръгове на състезанието, за да достигнат финал на състезанието и да извоюват голямата победа сред овациите на повече от 120 професионални медиатори, юристи, треньори и др.
Оспорваният мач с американския отбор бил спечелен с добра стратегия и ловки преговорни техники. Успехът е първи по рода си за България в областта. Адвокат Александрова коментира, че това е голяма крачка за развитието на извънсъдебното решаване на спорове в България. Нашенците победиха отбори с дългогодишен опит и традиция в областта на преговорите.
Медиацията е способ за доброволно разрешаване на спорове, при който страните се подпомагат от трето, неутрално и безпристрастно лице – медиатор, за постигане на взаимно приемливо споразумение. Това е един от способите за извънсъдебно разрешаване на спорове наред с арбитраж.

Източник: newsBP

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder