Държавни ученически игри по волейбол

Държавни ученически игри по волейбол

В продължение на четири дни от 1 до 4 юни Видин бе домакин на финалите по волейбол при девойките VІІІ-Х клас от 33-те държавни ученически игри.
Надпреварата се проведе в спортна зала „Фестивална”, в която участваха най-добрите 10 отбора от страната – Видин, Добрич, Казанлък, София, Девин, Разград, Разлог, Айтос, Враца и Велико Търново. Състезанието се провежда по правила, утвърдени от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.
Организатори на спортното събитие са Българската асоциация „Спорт за учащи”, Ученически спортен клуб „Шампион“ и със съдействието на Община Видин и Регионално управление на образованието Видин.
Шампион на България стана отборът на Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Казанлък, който ще представи България на Световните ученически игри по волейбол през 2018г. Второто място заслужено зае видинският тим на Профилирана природо-математическа гимназия ”Екзарх Антим І”, а трето място бе за отбора на СУ” Братя Каназиреви” – гр. Разлог.
Класираните отбори бяха наградени с купи и медали от Венци Пасков, заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика“ и Марийка Василева, началник на Регионално управление на образованието.
За „Най-добър реализатор волейбол–девойки“ бе наградено нашето момиче Мила Илиева от Профилирана природо-математическа гимназия ”Екзарх Антим І” гр. Видин. За „Мис финал” бе отличена Кристияна Воздева от ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Казанлък.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder