Топ вести
Арестуваха американка за кражба на секретни документи

Арестуваха американка за кражба на секретни документи

Американка е арестувана в САЩ за кражба на секретни документи. Смята се, че 25-годишната Риалити Лий Уинър е изнесла секретни материали и ги е предала на журналисти.
Тя е служителка на международната корпорация Pluribus, работеща по договор с Пентагона. Работила в клона на компанията в Джорджия от февруари.
Уинър получи обвинение малко след като порталът Intercept публикува секретен доклад на АНС за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ.
Служителката е арестувана на 3 юни, информира министерството на правосъдието. Тя е обвинена за събиране, предаване и загуба на данни за отбраната.
В публикуваните от Intercept документи руските служби за военно разузнаване са обвинени за опит за кибератака срещу най-малко един доставчик на софтуер за системата за гласуване преди президентските избори миналата година. Към руските служби има и съмнения, че са изпращали фишинг имейли (с които се крадат самоличности) на повече от 100 членове на избирателни комисии.
В същото време в документите няма информация дали хакерската атака е била успешна.
Откраднатият файл на АНС трябвало да остане засекретен най-рано до май 2042 г.
Американските специални служби обвиниха Кремъл в опит да се намеси в президентските избори в САЩ и в момента няколко комисии в Конгреса разследват руските връзки на щаба на президента Доналд Тръмп.

Източник: Мениджър news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder