Концерт на чуждестранни фолклорни състави в Белоградчик

Концерт на чуждестранни фолклорни състави в Белоградчик

И тази година жителите и гостите на Белоградчик имаха възможността да се насладят на художественото и творческо майсторство на представителни и образцови фолклорни ансамбли и състави от Хърватия, Украйна и Якутия /Руска федерация/. Всички художествени колективи са посетили много страни в Европа и Азия и са лауреати на редица муждународни фестивали. Чрез музиката и танца съставите успешно представят особеностите на културата на своите народи – традиции, обичаи.
Мисията на Фолклорно дружество „Пажин“ е да съхранява и популяризира фолклорното наследство на полуостров Истрия. В дружеството членуват 80 души, разделени на музикална, певческа и танцова групи. Специфичното за всички представени танци е, че те се танцуват по двойки – мъж и жена или две жени, и във формата на кръг.
Гостите от Якутия са преминали през 8 часови зони, докато пристигнат в България. Те се отличават със своите интересни костюми. Танците на ансамбъла „Сэргэчээн“ са с богато филисофско съдържание, хубаво музикално и сценично оформление. Всеки танц има и своя драматургия, а характерното за участниците е тяхната техничност и артистичност.
Танцов състав „Аванте“ – от град Житомир, Украйна, представи детски мини балет и танца „Русалки“, а участниците са от 4 до 10 години.


Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder