Топ вести
Еманюел Макрон: България не е периферия, тя е сърцето на Европа

Еманюел Макрон: България не е периферия, тя е сърцето на Европа

Ние не само, че не сме периферия, ние сме сърцето на Европейския съюз. Това заяви премиерът Бойко Борисов във Франция по време на визитата си при френския президент Еманюел Макрон. България в момента, и като стабилност, и като дисциплина, и като финансови и икономически показатели, е много по-близко до сърцето на Европа, отколкото са държавите в централната част на континента, каза премиерът, цитирайки думите на Еманюел Макрон.
Бойко Борисов допълни, че за транспортните работници (тираджиите) трябва да се постигнат споразумения между Франция и България, за да не търпят работниците загуби. Голяма част от нашите работници са в чужбина, а същевременно ние внасяме работна ръка от Молдова, Украйна, Беларус. Всъщност се получава едно размиване на пазара, добави той.
„Имаме много добра работа по отношение на силите за сигурност и добър обмен между двете страни“, заяви Борисов по повод антитерористичните дейности в следствие на зачестелите атентати в Европа. България има рядък шанс с предстоящото председателство на ЕС и това, което сме постигнали като авторитет в Европа, да постави темата за влизане в „чакалнята” на Еврозоната, механизма на обменните курсове ERM II. А това означава намаляване на лихвите по кредитите, гарантиране на инвестициите и преодоляване на рисковете за страната ни от Европа на „две скорости”.
Работим активно по темата, която утре ще обсъдим и с германския канцлер. Благодаря на президента Макрон за думите му, че България в момента и като стабилност, и като дисциплина, и като финансово-икономически показатели е много по-близко до сърцето на Европа и не е в периферията. Познавам го от времето, когато още беше финансов министър, той харесва нашия регион и това би било от полза за нас, каза премиера Борисов.
Това е първото международно посещение на министър-председателя след встъпването му в длъжност. Още днес той ще се отправи на официално посещение и в Берлин, където ще се срещне с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. На 7 юни, сряда, пък Борисов ще разговаря с федералния канцлер Ангела Меркел.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder