Над 150 души убити при атентат в Афганистан

Над 150 души убити при атентат в Афганистан

Броят на убитите при атентата с камион-бомба в дипломатическия квартал на Кабул надхвърли 150 души, информира президентът на Афганистан Ашраф Гани при откриването на международна мирна конференция в афганистанската столица.
„Над 150 невинни синове и дъщери на Афганистан бяха убити, а над 300 ранени са приети в болница с изгаряния и ампутирани крайници“, каза Ашраф Гани.
Всички убити са афганистанци. Това е най-смъртоносният атентат в Кабул от свалянето на талибаните през 2001 г.
„Ние не бяхме единствените мишени, цялата дипломатическа общност бе мишена на това нападение“, заяви Гани пред събралите се на конференцията чуждестранни дипломати. Той специално отдаде почит на 13-те полицаи, които спрели камиона при опита му да влезе в силно охраняваната зона и били убити при експлозията му. Никой не е поел отговорност за този атентат.
Афганистанският президент отново покани талибаните на мирни преговори и съобщи, че това е последната им възможност да се откажат от продължаващия от 16 години техен бунт и да се присъединят към политическия процес.
Президентът на Афганистан заяви това при откриването на Кабулския процес – международна мирна конференция с участието на 23 страни, ЕС, ООН и НАТО, на която ще се обсъдят сигурността и политически проблеми в държавата.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder