Цветелина Цветанова беше отличена с почетен медал от министър Красен Кралев

Цветелина Цветанова беше отличена с почетен медал от министър Красен Кралев

Видинчанката Цветелина Цветанова е била отличена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев за спечеленото призово място на Европейското първенство по самбо за мъже, жени и бойно самбо, което се проведе в Минск (Беларус). От Министерство на младежта и спорта съобщиха, че министърът е връчил почетни медали на българските състезатели, които спечелиха общо 6 отличия на това състезание – титла на Мария Оряшкова в категория до 80 кг, с която тя вече е осемкратна европейска шампионка, сребърен медал на Ашот Мартиросян (кат. 74 кг спортно самбо) и бронзови отличия на Цветелина Цветанова (кат.48 кг), Магдалена Върбанова (кат. 52 кг), Михаил Николов (кат. 74 кг. бойно самбо) и Иван Хърков (кат. 68 кг бойно самбо).
„България записа поредно добро представяне по време на Европейското първенство в Минск, за което Ви поздравявам. Министерството на младежта и спорта не дели федерациите на олимпийски и неолимпийски, а на работещи и неработещи и подпомага тези, които постигат резултати. А през годините Българската федерация по самбо показа, че работи правилно и медалите от Беларус са поредно доказателство за това“, е заявил Красен Кралев.
Новият председател на БФ Самбо Георги Юсев е благодарил на министъра за подкрепата, която неговият спорт получава от ММС, въпреки че не е в Олимпийската програма.
По време на срещата, на която са присъствали още почетният председател на централата Румен Стоилов и генералният секретар Весела Ванкова, е била обсъдена и възможността за развитие на двойна кариера на състезателите по самбо като част от системите на Министерството на отбраната и МВР.

Екип: Видин Вест
Снимки: Министерство на спорта

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder