Топ вести
Мей: Законите за човешките права може да се променят заради борбата с тероризма

Мей: Законите за човешките права може да се променят заради борбата с тероризма

Премиерът на Великобритания Тереза Мей съобщи, че ще промени законите за защита на човешките права, ако „застанат на пътя“ на борбата с тероризма.
Според британския премиер начините за борба с тероризма трябва да се променят. Продължителността на присъдите за тероризъм трябва да се удължи, депортирането на заподозрени за тероризъм чужденци трябва да се облекчи, отбеляза тя.
„Имам предвид също ограничаване на свободата и придвижването на заподозрени, когато имаме достатъчно основания да смятаме за заплаха, но недостатъчно, за да ги изправим пред съда“, заяви Тереза Мей.
Мей обмисля възможност за увеличаване на срока за задържане под стража на заподозрени до 28 дни без обвинение (през 2011 този срок бе намален на 14 дни).
Сигурността стана централна тема на предизборната кампания във Великобритания преди изборите за нов парламент утре, след терористичните атаки в Манчестър и Лондон. Опозицията подложи на остра критика мерките, предложени от Мей.
Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин заяви, че правилната реакция е да спрат съкращенията в полицията, започнати от консерваторите, и да се отделят повече средства за полицията и службите за сигурност за защита на демократичните ценности, включително на човешките права.

Източник: Мениджър news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder