МВР търси 650 полицаи

МВР търси 650 полицаи

МВР търси 650 полицаи. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев по време на блиц контрола във вътрешната парламентарна комисия.
3 500 е недокомплектът в силовото ведомство. Проблемът е че има недостиг на хора на терен. Иначе 49 000 е щатът в МВР. За министър Радев битовата престъпност е приоритет.
Председателството е голямо предизвикателство за МВР, заяви той. Служителите на реда ще трябва да охраняват НДК, резиденцията в Бояна, летищата, пътищата и всички евролидери, които идват у нас.
Как МВР ще работи с по-малко пари догодина, поинтересува се социалистът Иван Иванов. От вас зависи бюджетът, отговори министър Радев.
Цветан Цветанов пък поиска отчет как се усвояват 160-те милиона евро европейска помощ за сигурността по границата. За 33 милиона евро има подписани договори. За 77милиона евро текат процедури. За останалите текат спецификации и се подготвят процедурите.
„Атака“ пък поиска обяснение за ромската престъпност. Изходът, според Валентин Радев, е образованието. Проблемът е голям, призна силовият министър, но заяви, че се прави каквото може.
В гетата това, което ведомството може да направи, е да увеличи полицейското присъствие. Полицията се бори с престъпността безкомпромисно, отбеляза вътрешният министър.

Източник: News.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder