Сирийската армия освободи от „Ислямска държава“ няколко села в провинция Ракка

Сирийската армия освободи от „Ислямска държава“ няколко села в провинция Ракка

Започна решаващата битка за Ракка

Подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили обявиха във вторник началото на нова фаза в борбата за освобождаването на сирийския град Ракка, сочен за столица на така наречения „халифат“ на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“.
Броени часове след началото и СДС успяха да пробият защитата на джихадистите и да навлезнат в града откъм източната му част. Предупреждавайки, че кампанията ще бъде „дълга и трудна“, командващият международната коалиция генерал-лейтенант Стивън Таунсенд заяви, че борбата за Ракка ще нанесе „решителен удар на идеята за „Ислямска държава“ като физически халифат“.Сирийската армия освободи от терористичната групировка „Ислямска държава“ редица села в провинция Ракка, съобщи за агенция РИА Новости местен източник.
При операцията силите на Дамаск отблъснаха екстремистите от общо шест села в западната част на провинцията.
По-рано официален представител на кюрдските СДС обяви началото на офанзива за освобождението на град Ракка.

AFP: Офанзивата срещу Ракка има за цел да нанесе „решителен удар“ срещу „Ислямска държава“, заяви генерал-лейтенант Стивън Таунсенд
Офанзивата на подкрепяните от САЩ и СДС срещу сирийския град Ракка има за цел да нанесе „решителен удар“ на джихадистите. Това поясниха от водената от САЩ международна коалиция срещу „Ислямска държава“, предава Reuters.
Предупреждават кампанията, че ще бъде „дълга и трудна“, командващият международната коалиция генерал-лейтенант Стивън Таунсенд заяви, че борбата за Ракка ще нанесе „решителен удар на идеята за „Ислямска държава“ като физически халифат“.

AFP: СДС навлязоха в източната част на Ракка
Само часове, след като обявиха за началото на нова фаза на „великата битка“ за освобождаването на Ракка, Сирийските демократични сили навлязоха в града откъм източната му част, предава AFP.

AFP: Сирийските демократични сили обявиха началото на „великата битка“ за освобождаването на Ракка
Подкрепяните от САЩ и СДС обявиха началото на нова фаза в борбата им за установяване на контрол над Ракка, сочена за столица на „халифата“ на „Ислямска държава“, предава AFP.
„Днес обявяваме старт на голямата битка за освобождаването на Ракка, така наречената. столица на тероризма и терористите“

Източник : fokus-news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder