Топ вести
Условна присъда за фалшифициране на документи

Условна присъда за фалшифициране на документи

Няколкогодишно разследване под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново, при което са събрани над 10 000 страници с материали, отива в архивите. Преди дни делото срещу бизнесменът Веселин Стоянов и съдружничката му Виолета Иванова приключи, като наказателното производство срещу първия е прекратено, а дамата е осъдена условно.
Преди години срещу двамата частни продавачи на дървесина започва разследване – първоначално за измама, но поради липса на доказателства преминава в документи престъпления.
Според прокуратурата в складовата база на фирмата на Стоянов и Иванова във Вонеща вода съдружниците преправят документи в различни варианти на отчитане на дърводобив в държавното лесничейство и в държавната дивечовъдна станция. Третият вариант е бил за собственика, ползвател на дървесината, в случая търновска фирма. Там доставените и описани в документите количества дървесина са едни и същи. Разликите обаче са засечени при отчетите в ДЛС „Болярка” и лесничейството. Разследването не е успяло да докаже облагата от разликите в индиговите екземпляри – дали става въпрос за сеч в чужди гори или за продажба на повече дървесина от реално закупеното с превозни билети. Така наказателното производство срещу мъжа е прекратено а на подсъдимата скамейка застава само Иванова.
Преди дни Районният съд във Велико Търново постановява за Виолета Иванова наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода, чието изпълнение да бъде отложено за срок от три години. Тя е призната за виновна в това, че в периода 04.08.2008 година – 26.09.2009 година в село Вонеща вода и в град Велико Търново, действайки при условията на продължавано престъпление, в съучастие със Стоянов е преправила съдържанието на 92 официални документи, в които удостоверила неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани.
Подсъдимата трябва да заплати разноски по делото в размер на 4128,39 лева.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder