Арнаудова: Близо 115 000 лв. намерени у задържаните при акцията в ДАИ

Арнаудова: Близо 115 000 лв. намерени у задържаните при акцията в ДАИ

Близо 115 хиляди лв. са открити и задържани при акцията в ИА „Автомобилна администрация“ в сряда вечерта. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Двама от задържаните са собственици на автошколи. Схемата работела, като пари били искани от тези, които не можели да вземат шофьорските курсове. Плащало се, за да бъдат приемани като истински неверни данни от изпита по кормуване, обясни главният прокурор.
Парите се давали на инструктора и на изпитващия от този, който не можел да вземе изпита. У един от задържаните разследващите намерили 20 хил. лв. За да продължи разследването, ще бъдат отворени банкови касети и ще бъде разкрита банкова тайна, добави Румяна Арнаудова.
Ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев допълни, че дори е бил манипулиран жребий, чрез който определени изпитващи са били избирани за конкретни автошколи. При обиските били намерени пари, които участниците в групата били укрили в рамките на картини и в книги. Между 50 лв. и 100 лв. вземали от всеки, който не можел да изкара изпита. Констатирани са и 15 случая, при които на лица с фалшиви дипломи са дадени шофьорски книжки, ръководителят на прокуратурата Гешев.
Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов коментира, че в тази акция Министерството на транспорта оказало съдействие на разследващите.
Арнаудова коментира и проверките, които вървят за строежа на оградата на българо-турската граница. Тя обясни, че прокуратурата е разпоредила на АДФИ и ДАНС да провери съоръжението.
Финансовите инспектори правят проверка законни ли са процедурите в Хасково, Ямбол и Бургас, а ДАНС проверява дали има информация за корупция. И двете звена все още не са готови с резултатите от проверката.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder