Ислямска държава отправи заплахи към Балканите

Ислямска държава отправи заплахи към Балканите

Терористичната групировка „Ислямска държава“ е отправила нови заплахи към Белгия, САЩ, Русия, Франция, Великобритания, Канада, Австралия и Италия. Заплахата е разпространена през „обичайните канали“ на джихадистите, затова достоверността не се поставя под особено съмнение.
В призива терористите се обръщат към своите „братя“ мюсюлмани да избягват обществените места като пазари, улици и паркинги, защото „бойци на халифата ще се взривявят там, ще прегазват хората и ще им режат гърлата“. Белгийските служби за сигурност извършват проверки.
Обществените места в Брюксел, поставени под наблюдението на органите на реда и военни от края на 2015 г., са все по-охранявани. Патрулиращи полицаи с кучета, обучени да надушват взривни вещества, все по-често могат да бъдат срещнати в паркове и паркинги на търговски обекти.
Ислямска държава се закани и на страни от Балканите с кръвопролития и отмъщение. Заканата е отправена от страниците на балканското издание на списанието на ИД „Румиях мегъзин“. Тя се отнася до „неверниците в Албания, Косово, Босна, Македония и Санджак“.
“Не сме забравили и няма да забравим Балканите. Просто бяхме малко заети, сега се връщаме отново. Ние не сме забравили сръбските неверници. Не забравяме избиването на мюсюлманите в Босна и Косово, нито разрушаването на джамии и къщи. Невярващите на Балканите, където и да са те, в Босна, Санджак, Албания, Косово, Македония, където и да се крият, ние ще намерим с разрешението на Аллах“, пише в списанието.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder