През юни здравноосигурените могат да направят преизбор на джипи

През юни здравноосигурените могат да направят преизбор на джипи

По данни на Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) общият брой на хората със здравноосигурителни права, записаните в пациентските листи на общопрактикуващите лекари, е 77 180 души, според обобщените данни за 2016 година. През миналата година общо около 3000 души от тях са се възползвали от възможността да изберат друг личен лекар. От 1 юни отново започна регламентираният период за преизбор – до 30 юни всяко здравноосигурено лице има право да смени първоначално избрания личен лекар с друг, който е сключил договор с НЗОК, напомнят от РЗОК – Видин. Освен юни, следващата възможност за смяна на общопрактикуващ лекар е през месец декември.
От РЗОК – Видин уточняват, че за да бъде направен преизбор, се попълва регистрационна форма за постоянен избор на общопрактикуващ лекар. За целта се посещава новоизбрания личен лекар. Изборът (първоначален, временен или постоянен) може да се прави лично от здравноосигурения или от негов родител/настойник. В регистрационната форма се вписва и датата, на която здравноосигуреното лице е направило новия избор. От тази дата пациентът може да ползва услугите на здравноосигурителната система и здравно обслужване от новоизбрания личен лекар. Актуализираните данни се нанасят в здравноосигурителната книжка, която остава за съхранение у пациента, а номерът й се вписва в регистрационната форма за постоянен избор.
В сезона на летните отпуски и почивки Районната здравноосигурителна каса напомня на здравноосигурените да не забравят здравноосигурителната си книжка, когато заминават на почивка. От РЗОК – Видин информират родителите на новородени бебета, че след като направят първоначален избор на личен лекар на бебето (чрез посещение при лекаря), могат да получат здравноосигурителната книжка на бебето в Районната здравноосигурителна каса, безплатно.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder