Топ вести
Бенямин Нетаняху призова ООН да закрие Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци

Бенямин Нетаняху призова ООН да закрие Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху призова ООН да закрие Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци, изтъквайки, че тя била отговорна за подстрекателство срещу еврейската страна.

Бенямин Нетаняху съобщи, че е повдигнал въпроса по време на посещението в Израел преди дни на посланика на САЩ в ООН Ники Хейли, която обвини ООН в предубеждение към Израел.

„Казах ѝ, че е дошло времето ООН да преразгледа продължаването на съществуването на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци“, отбелязал израелския министър.

Той подчертал, че докато за милиони други бежанци по света се грижат от Върховния комисариат за бежанците към ООН, само палестинците имат своя собствена хуманитарна агенция.

„В институциите на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци е налице голямо подстрекателство към Израел“, коментирал Нетаняху по време седмичното заседание на правителството.

Министър-председателя също така обявил, че самото съществуване на агенцията „съхранява вовеки и не разрешава палестинския бежански проблем“.

„Затова е време за закриването на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци и нейните части да се слеят във Върховния комисариат за бежанците към ООН“, добавил Натаняху.

Говорителят на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци подчерта, че бъдещето на агенцията не можело да бъде решено едностранно.

Източник: News.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder