Топ вести
Над 2000 тежки пътни инцидента от началото на годината

Над 2000 тежки пътни инцидента от началото на годината

От началото на годината са отчетени 2517 тежки инцидента на пътя и 247 загинали, от които 4 деца. Съобщи шефът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски на редовното заседание на Комисията по проблемите на пътната безопасност, съобщиха от МВР.
По информация, ранените при инциденти на пътя са 3114 души. По думите на Рановски, най-уязвимите участници в пътното движение остават възрастните хора над 64 години – общо 24% от всички загинали на пътя.
Според направеното проучване, причините пътните инциденти на пътя са все така шофирането с висока скорост, неправомерни маневри, отнемане на предимство, навлизане в лентата за насрещното движение, шофирането след употреба на алкохол и наркотични вещества.
От 21 януари тази година до 4 юни са отнети регистрационните табели и е прекратена регистрацията на 2846 моторни превозни средства, заяви още Рановски.
Заместник-министърът на МВР Красимир Ципов, който председателства комисията, коментира, че усилията трябва да се насочат основно към превенцията за намаляване жертвите на пътя. Също така в училищните програми да се включат часове по пътна безопасност. Тази позиция беше подкрепена и от другите участници в комисията.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder