Топ вести
С над 1.3 млн. лeвa ще бъдат ремонтирани две професионални гимназии във Видин

С над 1.3 млн. лeвa ще бъдат ремонтирани две професионални гимназии във Видин

Преди дни от Министерство на образованието съобщиха, че е открита процедура за възлагане на обществена поръчка за над 84 млн. лв., с която 101 професионални гимназии ще бъдат модернизирани със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Процедурата е с предмет „Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за модернизация на образователната инфраструктура на 101 професионални гимназии в системата на МОН, одобрени за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, процедура BG16RFOP001-3.002 „Подкрепа за професионалните училища в Република България“.
В рамките на проекта на МОН ще бъде модернизирана образователната инфраструктура на две видински професионални училища. Прогнозната стойност на обособената позиция „Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за модернизация на образователната инфраструктура на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Видин и на ПГ по по туризъм „Михалаки Георгиев“, гр. Видин“, е 1 304 353,64 лв. без ДДС, като 885 976,36 лв. без ДДС е прогнозният бюджет за ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, а 418 377,28 лв. – за ПГ по туризъм „Михалаки Георгиев“. Дейностите, които са предвидени, включват основен вътрешен и външен ремонт на учебните корпуси, въвеждане на енергийно ефективни мерки, подмяна на отоплителна инсталация, ремонт на ВиК-мрежите и на ел. инсталациите, въвеждане на пожароизвестителните системи в съответствие с изискванията. Проектът за модернизация на образователната инфраструктура на ПГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ включва и ремонт на производствен корпус, както и на спортна площадка.
Договорите за безвъзмездната финансова помощ за модернизирането на образователната инфраструктура на двете училища са подписани януари 2017 година, а срокът е до 30 март 2019 година.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder