Топ вести
Внимавайте с онлайн резервациите за почивка

Внимавайте с онлайн резервациите за почивка

Рисковете при резервация на почивки през Интернет са свързани предимно с подвеждащи снимки, невъзможност да бъдат предоставени част от договорените компоненти или изискване за допълнително заплащане на услуги, които би трябвало да са включени в закупения пакет, каза председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов. „Голяма част от офертите на туроператорите се предлагат в Интернет. Днес това е и най-бързият и лесен способ за съпоставка на различен тип пакети при избора на почивка. Срещали сме като нелоялна търговска практика подвеждаща информация. Например, мястото не изглежда точно така, както е представено на красивите кадри. Или са изброени доста услуги в съответните комплекси, а после се оказва, че част от тях не могат да бъдат предоставени. Проблем също би могло да бъде и необходимостта от заплащане на допълнителни услуги на място, ако преди това е уговорено, че всичко е включено”, обяснява председателят.
За да се избегнат подобни ситуации, Маргаритов препоръча при избора на почивка – освен снимките и информацията на съответните сайтове – потребителите да потърсят директен контакт с предоставящия услугата, за да се убедят, че насреща има някой, който може спокойно и грамотно да им обясни, да отговори на допълнителни въпроси. Ако получат необходимата информация, това до голяма степен означава, че всичко е наред. Ако обаче не могат да открият никой или половинчато се обяснява точно какво включва този пакет, тогава трябва да имат едно наум”, предупреди Маргаритов. Председателят на КЗП добави, че при невъзможност да бъде намерено решение на спора с търговеца, Комисията има готовност да реагира и призова гражданите да се възползват от това при необходимост. За този летен сезон КЗП разкри виртуални приемни по Черноморието, чрез които туристите могат да получат консултация и съдействие при нарушени потребителски права. Точните им адреси могат да бъдат намерени сайта на Комисията и в Google Maps.
По повод по-интензивните пътувания през лятото и новите правила за роуминга в Европейския съюз от 15 юни Маргаритов припомни, че се запазват условията на съответния национален тарифен план, при които потребителите ще могат да ползват услугата в друга страна от ЕС по време на краткотрайно пребиваване.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder